среда, 1 февраля 2017 г.

Шкільна форма

Як вона мене бісить! Огидно до глибини душі, а в нашій школі вона ще й ЧОРНА. Чорна, всі діти чорні, все безрадісно, одягти навіть якусь строкату блузочку - не можна, бо.. не можна! Але чому чорна, чому не вигадали якусь клітинку? Ну хоч би синю? І піджаки, окрема розмова, в них же незручно! Але кардіган не можна, бо.. Ну може іноді, але щоб піджак висів на стульчику, щоб показати перевіряючому (а це теж учні, старших класів), бо вони можуть - УВАГА! - підняти і присоромити перед всім класом. Що за рядянське лайно??? Як так взагалі можна?Це 30 років тому таке було можливо, але зараз, ЗАРАЗ! Ми у 21 сторіччі! Цей чорний колір вганяє в депресію, це сумно, це  не налаштовує до радісного сприймання інформації.
Я пам'ятаю, колись, коли в нас відмінили шкільну форму - ото було щастя! І ніхто не вмер, коли в школу ходили в джинсах. Тільки куйовджило вчителів старої закалки. Мабуть, ті, хто залишився з них - радісно почуваються, нарешті знову перед очіма чорна маса. То була коричнева, а тепер чорна. Ну, розумію, можна ввести якийсь дрес-код, щоб не можна було щось такого - занадто. Але ЧОРНИЙ.... Чому цих нещасних дітей хочуть обскубати на всіх рівнях? Чому треба задавити, зробити всіх стадом однаковим? Добре, що хоч вишиванки можна без обмежень.
Hey! Teachers! Leave those kids alone!

4 комментария:

  1. коли мала пішла в школу - там теж обов'язкова форма синього або чорного кольору (добре, що хоч брюки ВЖЕ дозволили, бо коли я там навчалась - ніяких брюк!).
    потім я її перевела в іншу, поряд з домом - наче на світ народилися :) форма має бути за бажанням. якщо батьки не мають змоги - а я в шоці від цін на шкільну форму - то допускаються чорні або темні джинси, можна блузочки (бажано пастельних тонів), можна легкі светрики. малий носить сорочки усіх кольорів - він їх чомусь дуже любить. а його вчителька дуже любить учнів у сорочках в клітинку :)
    нічого такого, що виносить мозок. окрім програми, звісно...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. нам так не пощастило. вчителька і не проти, але директор категоричний.

      Удалить
  2. Я пам'ятаю "чудові" часи, коли батьки воювали за право ВЗИМКУ одягати дічатам брюки, щоб під ними ховати рейтузи. І з боєм цього досягли. Я не проти шкільної форми, але як було б добре,розробити зразок набору одягу для школи з типовим кроєм і кольорами, але з можливістю вибру і щоб учням подобалось. І замовити таку шкільну форму в однієї фабрики. Було б і дешевше, і красивіше, і позитивніше

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Так, це було б круто, але не думаю, що директор нашої школи буде цим займатись, а саме він повинен, я вважаю.

      Удалить